Memes en virals

Via mijn puberkinderen blijf ik op de hoogte van dingen die op het internet viral gaan. Ik zie zelf ook wel het een en ander voorbij gaan, maar er zijn trends die machines à sous gratuites sans téléchargement me heen gaan, dus zij praten mij vaak even bij, bondage ropes!

Wat is een meme?

Een meme is een een foto, video- of audiobestand, gerucht, of een  citaat dat zich via internet razendsnel verspreidt. Een tijdelijke online rage of hype. Als het in korte tijd supersnel verspreid wordt via internet, dan gaat het ‘viraal’ en dan wordt het ook wel een ‘viral’ genoemd. Soms gaan dingen onbedoeld viraal en soms zit er een (marketing-)strategie achter.

Challenges

Wat ik veel zie zijn challenges. Iemand bedenkt een gekke challenge en daagt anderen uit om eraan mee te doen. En dan natuurlijk wel een video posten als resultaat! Een bekende was de Ice Bucket Challenge in 2014, waarbij mensen elkaar uitdaagden om een bak met ijsklontjes of ijswater over zichzelf te (laten) kieperen. Veel bekende mensen deden mee aan de challenge en dat leverde hilarische filmpjes op, vooral ook van de mislukte pogingen. Het bracht de ALS-stichting een hoop nieuwe donateurs en bekendheid, waar het allemaal om begonnen was.

Ice bucket challenge Bill Gates

Maf

Erg maf vond ik de Condom challenge, waarbij een condoom gevuld met water over iemands hoofd werd gegooid op een manier waarop de bel met water onderaan het gezicht bleef hangen. Ook vlogger Enzo Knol deed eraan mee. Het leverde uiteraard ook erg grappige filmpjes op. Wie komt er nou op het idee om een condoom gevuld met water op iemands hoofd te laten vallen? Dat houdt mij dan weer bezig